De plusklas van de Hommel samen met Jan Versteegh op de foto.
De plusklas van de Hommel samen met Jan Versteegh op de foto.

De Techno's groepswinnaar Land van Plinthos

Algemeen

Op vrijdag 6 april vond in het Continium in Kerkrade de finale plaats van de scholencompetitie Het Land van Plinthos, georganiseerd door Plinthos, Stichting Kinderpostzegels en de Mutsaersstichting. De categorie Mens & Techniek werd hierbij gewonnen door De Techno's, vijf kinderen uit de plusklas van Daltonschool de Hommel.

Het Land van Plinthos daagde de leerlingen uit zich te verdiepen in een aantal belangrijke maatschappelijke thema's. Aan de competitie namen ruim honderd groepen van Limburgse basisscholen deel. Thema's waarover ze presentaties konden maken, moesten liggen op de terreinen Mens & Gezondheid, Mens & Cultuur, Mens & Natuur en Mens & Techniek.

De tien beste inzendingen mochten afgelopen vrijdag met een nieuwe presentatie aantreden in de finale, die werd gepresenteerd door Jan Versteegh. De jury koos voor elke groep een winnaar. De groep De Techno's van De Hommel had een fraaie presentatie gemaakt over technische ontwikkelingen in de toekomst en hoe die de mensheid ten goede kunnen komen in het dagelijks leven. De overige kinderen uit de plusklas waren mee ter aanmoediging. Tymen Coppes, Nils Keysers, Thomas Kupers, Caressa van Stelten en Stef Vermeulen vormen De Techno's. 

De winnaars ontvingen een groot omlijst schilderij en een wisseltrofee. Verder mag de plusklas een bezoek brengen aan ontmoetingsplek en beleefomgeving Plinthos in Schinnen.

Uit de krant