Wethouder Anne Thielen opent de Week van het Water in de Mierenhoop.
Wethouder Anne Thielen opent de Week van het Water in de Mierenhoop.

Week van het Water in de startblokken

Algemeen

In de week van 16 tot 20 april vindt de Week van het Water plaats in de gemeenten Venray en  Horst aan de Maas. Samen met kinderopvang het Nest, kindercentrum de Kindersofa, kinderdagverblijf Ollie en Co, Kinderopvang de Speelhoeve, kinderopvang de Mukkenstal, Synthese, GGD, Bibliotheek Venray en de gemeente Venray wordt tijdens deze week stilgestaan bij het thema water. Met deze themaweek willen de deelnemers het drinken van water bij kinderen én hun ouders stimuleren. Zij kiezen daarmee ook voor een gezondere leefstijl.

Wethouder Anne Thielen opent de week op maandag 16 april om 11.15 uur in peuterspeelzaal de Mierenhoop, door samen met de deelnemende partijen het eerste glas water te heffen. Na het officiële startsein gaan de kinderen aan de slag met een wateractiviteit. Gedurende deze week worden er door deelnemende organisatie diverse activiteiten georganiseerd. Iedere organisatie doet dit op haar eigen manier.

De Week van het Water is een initiatief van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) Venray. Onder regie van de gemeente werken verschillende partijen, zoals scholen, sportclubs, de GGD, huisartsen, supermarkten en kinderopvangcentra,  samen. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding en beweging. 

Uit de krant