Afbeelding
Foto: Christ van den Munckhof

Deel personeel Xerox naar Innovatoren

Algemeen

Printerfabrikant Xerox Manufacturing in Venray gaat vanaf september een gedeelte van haar personeel verhuizen naar de Innovatoren.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt in een kort persbericht. Xerox neemt vijf etages (1, 3, 4, 9 en 10) van het opvallende pand aan de snelweg A73 in Venlo in gebruik. De toren was in 2012 een van de blikvangers van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. 

Volgens het bedrijf wordt het terrein van Xerox in Venray herontwikkeld en krijgt het 'meer de uitstraling van manufacturing en warehousing' (fabricage en opslag, red.). Dit is volgens Xerox  'niet meer in  stijl met een aantal activiteiten die Xerox Venray uitvoert'. Vandaar dat circa tweehonderd medewerkers in de administratieve verwerking van de logistiek en ook ondersteunende afdelingen naar de Innovatoren, die helemaal in de cradle- to-cradlestijl van innovatieve duurzaamheid is gebouwd, verkassen. De afdeling OPC (productie van bepaalde onderdelen voor de apparaten, de zogeheten fotoreceptorcellen,  blijft in Venray.

Uit de krant