De Meerlosebaan in Wanssum is nog tot half april open voor het verkeer. Foto: Wim Wijnhoven
De Meerlosebaan in Wanssum is nog tot half april open voor het verkeer. Foto: Wim Wijnhoven

Aanleg rondweg vordert

Algemeen

De aanleg van het eerste deel van de rondweg om Wanssum vordert gestaag. Naar verwachting kan het deel vanaf de Venrayseweg tot aan de haven in september 2018 worden opengesteld.

"We zijn volop bezig met grondwerk bij Lange Ven en de Meerlosebaan. De contouren van de rondweg en de parallelweg worden steeds meer zichtbaar. Deze week hebben we het eerste asfalt gedraaid voor de parallelweg", zei Stijn Rutten van aannemerscombinatie Mooder Maas in de dorpsraadvergadering van Wanssum. Alle kabels en leidingen moeten worden omgelegd. Half april wordt de Meerlosebaan afgesloten. Het verkeer tussen Geijsteren en Wanssum gaat dan via Lange Ven en de nieuwe parallelweg.

Dan gaat ook de aanleg van de fietsbrug over de rondweg van start. Die is in juni klaar. Dan kan ook de Nieuwlandsestraat worden afgesloten en worden de rotondes aangelegd. De Nieuwlandsestraat blijft tijdens de bouw van de fietsbrug open zodat de basisschool bereikbaar blijft voor de leerlingen uit Geijsteren en Wanssum. In de daaropvolgende fase wordt ook Lange Ven afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting kan pas ingaan zodra de parallelweg helemaal klaar is. Aan de noordkant van de Venrayseweg is al begonnen met het verleggen van het fietspad. Vooruitlopend op het uitgraven van de fietstunnel bij de entree van Wanssum.

Uit de krant