BVV'27 won zondag in Oirlo de derby tegen SVOC'01 met 2-5. Foto: Rikus ten Brucke

Voetbal in regio Venray

Venray onderuit bij Chevremont

Venray leed in Kerkrade op bezoek bij Chevremont een 3-1 nederlaag in de eerste klasse D. De Zuid-Limburgers hadden het beste van het spel en namen na tien minuten de leiding: 1-0. Vlak na de pauze keek Venray tegen een 2-0 achterstand aan. Na een kwartier in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 3-0. Dimitris Touratzidis, die tijdens de rust was ingevallen voor Danny Pelzer, redde daarna nog de eer voor Venray uit een voorzet van Armend Shala: 3-1.

Opnieuw verlies Volharding

Volharding ging met 2-1 onderuit bij hekkensluiter Venhorst in de tweede klasse H. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen maar doelpunten vielen er niet. Halverwege de tweede helft kreeg Volharding een strafschop. Maar die werd gemist. Joep Beurskens schoot op de paal. Vlak daarna nam Venhorst de leiding: 1-0. Even later viel de 2-0. Vijf minuten voor tijd scoorde de opgekomen Nino Janssen de 2-1. In de slotfase claimde Volharding nog tevergeefs een penalty.

Remise SSS'18 in Den Bosch

Het duel tussen de subtoppers BVV en SSS'18 eindigde in Den Bosch in een 1-1 gelijkspel in de tweede klasse H. Om een lastig bespeelbaar veld nam de thuisploeg na ruim een kwartier de leiding: 1-0. In de 34e minuut kwamen de Overloners op gelijke hoogte. Na een korte corner trok Frits Lucassen de bal voor het doel waar Koen Voesten raak kopte: 1-1. Het was een open wedstrijd met  kansen voor beide teams maar doelpunten vielen er na rust niet meer.

Slechte dag voor Ysselsteyn

Subtopper Ysselsteyn beleefde in Helmond een slechte dag op bezoek bij middenmoter MULO. De Helmonders wonnen met 4-1. In de eerste helft wist Ysselsteyn nog lang stand te houden. Vlak voor het rustsignaal nam MULO de leiding: 1-0. Na de pauze was de wedstrijd snel beslist. In de 50e minuut viel de 2-0 en drie minuten later liep MULO uit naar 3-0. Nadat Ysselsteyn op een 4-0 achterstand kwam scoorde Boy Geerets tien minuten voor tijd nog de 4-1.

Topper Melderslo-Oostrum onbeslist

De topper Melderslo-Oostrum eindigde in de vierde klasse E in een doelpuntloze remise: 0-0. Beide ploegen namen weinig risico's. Het was een spannende maar geen hoogstaande wedstrijd. Voor de pauze stichtte Melderslo het meeste gevaar. Na rust ging het duel gelijk op. Willem van Leendert, die inviel voor de geblesseerde Ruben Nohlmans, incasseerde twee gele kaarten en dus rood. Oostrum moest in de laatste tien minuten met tien man verder maar de rood-witten hielden stand.

Dure nederlaag voor Leunen

Leunen leed thuis een zure 1-2 nederlaag tegen SVEB in de onderste regionen van de vierde klasse E. In de 37e minuten namen de oranje-witten de leiding. Tom Riensema kopte de 1-0 binnen uit een corner van Guus Nelissen. Halverwege de tweede helft kwam SVEB op gelijke hoogte: 1-1. In de voorlaatste minuut namen de bezoekers de leiding: 1-2. Een minuut later scoorde Leunen de 2-2, maar deze treffer werd – tot grote ergernis van de thuisploeg – om dubieuze redenen afgekeurd.

BVV'27 wint derby van SVOC'01

BVV'27 won in Oirlo de derby tegen SVOC'01 met 2-5 in de vijfde klasse E. Joost Wijnhoven scoorde drie kopgoals uit een hoekschop. Voor rust zette hij BVV'27 op een 0-1 en 1-2 voorsprong. Roy Kersten scoorde de 1-1. Na de pauze bracht Willem Karman met een hakbal de stand op 1-3. Joey Gelden schoot de 1-4 binnen. Rob Houwen deed nog iets terug voor de tricolores: 2-4. Op de valreep kopte Joost Wijnhoven opnieuw raak uit een corner: 2-5.

SV United verslaat Sporting ST

SV United won voor eigen publiek de derby tegen Sporting ST met 2-1 in de vijfde klasse E. Vanaf de aftrap namen de bezoekers de leiding. Uit een voorzet van Pim Smits kopte Sven Beurskens al na vijftien seconden de 0-1 binnen. Na ruim een kwartier scoorde Indy Phillips de 1-1 gelijkmaker. Daarna werd het duel wat rommeliger met veel overtredingen. In de 65e minuut viel de winnende treffer. Uit een verre ingooi van Michal Kolodziejski scoorde Indy Phillips de 2-1.

Merselo wint bij SVS

Merselo won de uitwedstrijd bij SVS met 1-3 in de vijfde klasse E. De geel-zwarten namen in Stevensbeek al binnen dertien minuten een 0-2 voorsprong. In de 10e minuut kopte Camiel Kroonen de 0-1 binnen. Vlak daarna scoorde Kroonen opnieuw, ditmaal met een afstandschot: 0-2. In de 70e minuut kreeg een SVS-speler de rode kaart. Toch kwam de thuisploeg terug tot 1-2. In de 97e minuut kreeg Merselo nog een strafschop die benut werd door invaller Bas Litjens: 1-3.

Holthees verrast America

Holthees behaalde een verrassende 0-1 overwinning bij titelkandidaat America in de vijfde klasse E. Op een erbarmelijk slecht veld konden beide ploegen moeilijk uit de voeten. America trof de paal en na rust verrichtte keeper Marco Rijnen twee goede reddingen. Een kwartier voor tijd miste Gijs van Houdt een dikke kans. De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen. Maar in de 89e minuut sloeg Holthees alsnog toe. De ingevallen veteraan Jelle van Tilburg kopte raak uit een hoekschop: 0-1.