SPOVenray-bestuurder Marcel Reulen en wethouder Martijn van der Putten hebben alvast de zonnepanelen uitgezocht.
SPOVenray-bestuurder Marcel Reulen en wethouder Martijn van der Putten hebben alvast de zonnepanelen uitgezocht.

Duurzaamheidssubsidie voor drie Venrayse basisscholen

Algemeen

SPOVenray krijgt minimaal 75.000 euro subsidie van de provincie voor het duurzaam aanpassen van drie basisscholen in Venray.

De aanvraag is in nauwe samenwerking met de gemeente gedaan. SPOVenray gaat de subsidie gebruiken voor het aanbrengen van zonnepanelen of led-verlichting bij de basisscholen De Hommel, De Bongerd en De Klimboom. "Een mooie opsteker", vindt wethouder Martijn van der Putten.

De subsidie van de provincie is bedoeld voor extra maatregelen op het gebied van energie en klimaat, boven op de maatregelen in het kader van het landelijk programma Frisse Scholen. "Het programma Frisse Scholen richt zich vooral op een gezond binnenklimaat", legt wethouder Martijn van der Putten uit. "Deze subsidie maakt aanvullende maatregelen aan de buitenkant mogelijk. Daarmee kun je niet alleen zorgen voor een gezond binnenklimaat voor de kinderen, maar kun je ook energie en geld besparen. De bedoeling is ook de werkzaamheden zo veel als mogelijk door lokale installateurs uit te laten voeren", aldus de wethouder.

"We gebruiken de subsidie waar het kan voor zonnepanelen en anders bijvoorbeeld voor het vervangen van de tl-verlichting door led-verlichting. In alle gevallen zorgen we dat deze middelen bijdragen aan meer duurzame manier van energie opwekken of een lager energieverbruik. Per school is maximaal 25.000 euro beschikbaar", licht SPOVenray-bestuurder Marcel Reulen toe.

De Klimboom in Landweert, die komende maanden wordt verbouwd, krijgt in ieder geval zonnepanelen op het dak. De gemeente en het schoolbestuur hebben voor een aantal andere scholen in de gemeente subsidieaanvragen in voorbereiding. Hoeveel aanvragen uiteindelijk de deur uitgaan, hangt onder andere af van het moment van uitvoering. Een van de eisen van de provincie is dat uiterlijk negen maanden na de toekenning van de subsidie de maatregelen genomen moeten zijn.

Uit de krant