Marit Brugman en haar vriend Dylan Haegens tijdens opnames.  Foto: Tim Schoeber
Marit Brugman en haar vriend Dylan Haegens tijdens opnames. Foto: Tim Schoeber Foto: Tim Schoeber

"2018 wordt ons jaar"

Algemeen

De nieuwe Topvrouw Limburg komt mogelijk uit Venray. Marit Brugman, (mede-)eigenaar van Liever Sociaal/DylanHaegens BV en oud-redactielid van Peel en Maas (TV), is een van de drie genomineerden voor de prestigieuze titel. "Er is totaal geen concurrentie. Dat ik in de finale sta is al een prijs."

Brugman (27) is wat je noemt een creatieve duizendpoot. Samen met haar vriend en zakenpartner Dylan Haegens runt ze een online videoproductiebedrijf, waarbij ze content maakt voor diverse kanalen. "Onze taken lopen in elkaar over, maar zwart-wit gezien ben ik meer bezig met het sales- en managementgedeelte en Dylan meer met de regie en montage van de video's. Voorheen deden we de productie ook helemaal zelf, maar daarvoor hebben we nu iemand in dienst (Lisanne Wisgerhof, red.)."

De kleinschaligheid waarmee het drie jaar geleden begon is voltooid verleden tijd. Buiten Wisgerhof zijn er momenteel nog twee andere fulltimers in dienst (animator/designer Rick Vermeulen en editor/cameraman Rens Lucassen) plus een aantal freelancers en stagiars. "Het gaat sky high", aldus Brugman. "Toen we begonnen was het spannend, wisten we niet of het wel zou gaan werken. Maar we zijn hard gegroeid en hebben echt een merk opgebouwd: alleen ons YouTube-kanaal DylanHaegens zit op dit moment al op 1,3 miljoen abonnees."

Het succes van Brugman is Topvrouwen Limburg niet ontgaan. De stichting, die als doel heeft vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren en ontwikkelen, heeft de jonge Venrayse geselecteerd als een van de drie kanshebbers voor de titel Topvrouw Limburg 2018. "Ik wist dat ik was aangedragen door de Rabobank, maar toen ik eind januari hoorde dat ik was verkozen tot finalist kwam dat toch wel als een verrassing." Twee weken geleden, op donderdag 1 maart, kreeg Brugman bezoek van de jury en op donderdagavond 5 april wordt de grote winnaar bekendgemaakt in theaterhotel de Oranjerie te Roermond. "Mensen in de zaal kunnen dan op mij stemmen, al is de stem van de jury doorslaggevend. Of ik ook echt kans maak om te winnen? Ik heb geen idee, dat vind ik zo'n lastige vraag. Het is een beetje appels met peren vergelijken; we zitten alle drie in een heel andere branche." De andere twee finalisten zijn Peggy van Sebillen (algemeen directeur van Zuiderlicht in Maastricht) en Conny Vluggen (managing director van Koma KTI BV uit Roermond). "Er is totaal geen concurrentie", verzekert Brugman. "Het zijn hele leuke dames en de uitslag maakt niet uit. Dat ik in de finale sta is al een prijs."

Of Brugman de prestigieuze titel nou wint of niet, volgens haar wordt het sowieso een fantastisch jaar. "We zijn bezig met grote projecten voor onder andere Disney en LEGO. Bovendien zijn we al anderhalf jaar aan een ander megaproject aan het werken, waar ik nu helaas nog niks over kan zeggen. Behalve dat het echt te gek wordt. En dat het deze zondag wordt bekendgemaakt." Brugman weet zeker dat het in goede aarde zal vallen: "2018 wordt ons jaar!"

Voor meer informatie over de uitverkiezing of het bestellen van tickets, zie www.topvrouwenlimburg.nl.

Uit de krant