Van links naar rechts: Marja Kessels (secretariaat stichting), wethouder Anne Thielen en Joris Roth (voorzitter stichting).
Van links naar rechts: Marja Kessels (secretariaat stichting), wethouder Anne Thielen en Joris Roth (voorzitter stichting).

Renovatie voor D’n Oesterham

Algemeen

Oostrum start binnenkort met de renovatie van het gemeenschapshuis D'n Oesterham. Maandagavond 12 maart hebben Joris Roth, voorzitter Stichting Gemeenschapshuis D'n Oesterham en wethouder Anne Thielen hun handtekening onder de ontwikkelovereenkomst gezet. In het kader van 'Schoon door de poort' draagt de gemeente Venray een bedrag van 140.609 euro bij aan de renovatieplannen van D'n Oesterham.

Oostrum gaat als eerste gemeenschap van de gemeente Venray 'Schoon door de Poort'. Het college van B en W heeft onlangs de ontwikkelovereenkomst goedgekeurd waardoor het dorp een bijdrage ontvangt voor de renovatie van gemeenschapshuis D'n Oesterham. Daarmee wordt Stichting Gemeenschapshuis D'n Oesterham in staat gesteld om haar exploitatie toekomstbestendig te maken. Wethouder Anne Thielen is verheugd over deze ontwikkeling: "Heel mooi dat Oostrum als eerste hier zo voortvarend mee aan de slag is gegaan. Een teken dat het een vitaal dorp is met actieve inwoners."

De renovatie van het gemeenschapshuis bestaat onder meer uit het splitsen van de grote zaal met een flexibele wand, het verbreden van het podium en het vernieuwen van de afwerking van wanden en vloeren. Daarnaast worden er energiebesparende maatregelen toegepast en worden er zonnepanelen geplaatst.

Uit de krant