Lintje voor Herman Janssen. Foto: Hoedemaekers.
Lintje voor Herman Janssen. Foto: Hoedemaekers.

Lintje voor Herman Janssen

Algemeen

Herman Janssen (79) uit Heide heeft woensdag uit handen van burgemeester Hans Gilissen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Bij zijn afscheid als secretaris van de KBO Heide werd Janssen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman Janssen is vanaf 2001 bestuurslid en vanaf 2004 secretaris van de KBO-afdeling Heide. In die hoedanigheid heeft hij naast het bestuurswerk veel activiteiten mee opgezet zoals de trimclub, de jeu-de-boulesgroep met het jaarlijkse toernooi, de groenploeg die het onderhoud van het openbare groen in het dorp verzorgt en het initiatief 'Samen eten'. Daarnaast coördineert hij de bezorging van het verenigings- en regioblad. Hij werft met succes nieuwe leden waardoor het ledenaantal flink gegroeid is.

Ook heeft hij veel gedaan voor voetbalvereniging SV Leunen en is hij nog steeds actief als vrijwilliger bij de Weidevogelbescherming. Bij de Stichting Gemeenschapshuis Heide was Herman Janssen vanaf het begin in 1969 betrokken als penningmeester en secretaris. Hij heeft het initiatief genomen voor het uitzetten van wandelpaden en de knooppuntenroute in de omgeving van Heide. Hij doet nog steeds actief mee om deze wandelpaden te onderhouden. Daarnaast vindt hij ook nog tijd om zijn taak als koster van de kerk te vervullen.

Uit de krant