Maureen Drabbels was zondag vijf keer doeltreffend voor Oranje Wit. Foto: archief Peel en Maas/ Henk Lammen.

Zeges korfbalsters Oranje Wit en SVOC'01, verlies Merselo

Algemeen

De korfbalsters van Oranje Wit, die vorige week het kampioenschap grepen in de overgangsklasse B, sloten de zaalcompetitie zondag in stijl af met een ruime overwinning op Odisco uit Sint-Oedenrode: 25-15 (15-8).

Oranje Wit was prima op dreef, zowel verdedigend als aanvallend, en wist de ene na de andere mooie treffer te scoren.  In de laatste minuut maakte de kampioen de 25 doelpunten vol, waarmee ze een rondje van trainer Edwin Griesheimer verdiende. Doelpunten Maureen Drabbels (5), Aniek Drabbels (5), Janne Gellings (5), Jessica Klaassens (5), Steffie van Rooij (2), Nathalie Loenen, Dionne Drabbels en Kim Hendrix.

De korfbalsters van SVOC'01 besloten de zaalcompetitie in de overgangsklasse B met een  19-23 zege op Rietvogels. Door dit resultaat eindigde SVOC'01 op de tweede plaats achter kampioen  Oranje Wit. In het uitduel in Riethoven namen de gasten meteen het heft in handen. Na een ruststand van 11-14 werd de voorsprong in de tweede helft verder uitgebouwd naar  12-18 en 13-20. Daarna kwam Rietvogels sterk terug (19-22), waarna SVOC'01 de wedstrijd in het slot gooide en verdiend de winstpunten pakte. Doelpuntenmakers: Linda Claessens (8), Rian Willems (6), Elien Nabben  (3), Sofie de Mulder (3), Astrid Classens (2) en Marloes Cox.

De korfbalsters van Merselo verloren in de tweede klasse B de topper tegen Roka: 12-14. Door dit verlies gaat het kampioenschap definitief aan de neus van Merselo voorbij. Merselo begon goed aan de wedstrijd en stond halverwege het duel met  9-6 voor. In de tweede helft kwam Roka makkelijker tot scoren, waardoor de gasten uitliepen naar een 12-14 zege. Roka gaat nu samen met Midako uitmaken wie de titel in deze klasse pakt. Doelpunten Merselo:  Aniek van den Heuvel (3), Anke Zegers (2), Lisa Verhoeven (2), Geke Nijenhuis (2), Ciel van Hoof, Monique Janssen en Loes Claessens.