Na de musical Hair wacht opnieuw een uitdaging voor de dames van Venrode Voices.
Na de musical Hair wacht opnieuw een uitdaging voor de dames van Venrode Voices. Foto: Henk Lammen

Nieuwe uitdaging Venrode Voices

Algemeen

Het project Hair is nauwelijks afgesloten of Venrode Voices uit Venray is klaar voor een nieuwe uitdaging. Op zaterdag 10 maart staat het koor in cultuurhuis De Eendracht in Gemert op een podium met niemand minder dan de internationale musicalster Pia Douwes. "Dit is een hele eer."

Het lijkt wellicht op een welkomstcadeautje voor Irma Goldenbeld (62) uit Venray, de kersverse nieuwe voorzitter van Venrode Voices. "Nee", lacht ze, "Maar het is wel een enorme eer om als koor met zo'n grote ster te mogen optreden. Daar zijn we enorm trots op." Vorige week werd Goldenbeld benoemd tot opvolgster van Anite Nabuurs die vier jaren het voorzitterstokje hanteerde. De nieuwe preses laat niet na om haar voorganger te bedanken. "Anite heeft het enorm goed gedaan. Daar zijn we haar als koor heel dankbaar voor." Ze weet dat haar een pittige klus te wachten staat. "Ik was al bestuurslid en ben gevraagd om voorzitter worden. Gelukkig ben ik in de prettige omstandigheid dat ik later dit jaar van mijn pensioen mag gaan genieten. Daarom heb ik ook met alle plezier ja gezegd. Al weet ik dat het een hele klus is. Je bent toch het eerste aanspreekpunt bij het koor." Als nieuwe voorzitter is het een leuke binnenkomer om met een prachtig optreden naar buiten te mogen treden. Al was het niet de bedoeling om na de musical Hair snel weer een ander project op te pakken. "Hair heeft enorm veel energie gekost, voor iedereen binnen het koor. Maar deze kans konden we gewoonweg niet laten schieten. Samen zingen met Pia Douwes, dat is niet voor heel veel koren weggelegd."

Pia Douwes neemt tijdens de voorstelling Seasons het publiek mee op een spannende muzikale reis door de seizoenen heen. Een waterval van verschillende stijlen muziek. Alles is aanwezig van pop tot musical en meer 'music for the millions'. Een avond waar voor elke bezoeker een bekend nummer voorbij zal komen. Van tranentrekker tot vreugdelied. Ondersteund door Addo Kruizinga, orkest en Venrode Voices wordt het een muzikaal spektakel waarbij het voor de bezoekers moeilijk wordt om stil te blijven zitten. Het Venrayse koor heeft allerminst een kleine bijrol. Goldenbeld: "We zingen drie nummers alleen en zes tot zeven nummers met Pia Douwes. Als koor moeten we nog flink aan de bak, nieuwe nummers instuderen. Maar met Max (Smeets, red.) als dirigent is er alle vertrouwen dat het goed komt. De komende repetities werken we nog aan de finishing touch. Onder druk presteren we het beste", lacht ze opnieuw.

De musical Hair betekende voor enkele koorleden het eindpunt bij Venrode Voices. Een ingevoerde ledenstop is tijdens de jaarvergadering opgeheven. Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom. "Daarnaast is besloten om de leeftijdsgrens die we hadden, los te laten. Alle dames die graag zingen, kunnen bij ons terecht." Na de samenwerking met Douwes staat op 27 mei de jaarlijkse Sing-In op het programma. Dit keer met een andere musicalster, Renée van Wegberg. Meer informatie over het koor is te vinden op www.venrodevoices.nl.

Uit de krant