Foto: Ontwerpstudio De Jongens van Boven presenteert de nieuwe website aan Joke Halmans, lid van de werkgroep Venray Dementievriendelijk.
Foto: Ontwerpstudio De Jongens van Boven presenteert de nieuwe website aan Joke Halmans, lid van de werkgroep Venray Dementievriendelijk.

Website Venray Dementievriendelijk vernieuwd

Algemeen

In Venray wonen momenteel ongeveer 650 mensen met dementie.

Het overgrote deel van hen woont thuis en is afhankelijk van ondersteuning door familie en vrienden, de zogenaamde mantelzorgers. Zij willen graag zo goed en zo lang mogelijk blijven meedoen in het maatschappelijk verkeer van alledag: zij doen boodschappen, bezoeken hun bank, de bibliotheek en horecazaken, zijn lid van een vereniging en zo meer. Dan is het goed dat men in de Venrayse samenleving weet wat dementie is en -vooral- hoe men op een goede manier met mensen met dementie kan omgaan.

Sinds enige tijd loopt daarom het programma Venray Dementievriendelijk. Dit is erop gericht om informatie te geven over dementie. Niet alleen door middel van brede publieksvoorlichting, maar ook via gerichte kennisoverdracht in de vorm van cursussen voor winkel-, bank- en horecapersoneel en advisering van bestuursleden van verenigingen en clubs. De werkgroep Venray Dementievriendelijk is dan ook erg blij, dat verschillende organisaties in Venray hun medewerking en ondersteuning geven aan het initiatief. Winkel- en horecasector, industrie, banken, gemeente, onderwijs, ouderenverenigingen, huisartsen, Wonen Limburg, Biblionu, Cultura Venray en Hulp bij Dementie zijn met ambassadeurs actief in het programma. "Tot nu toe is er vooral hard gewerkt achter de schermen, maar de komende tijd zal Venray ons vaker tegenkomen in de publiciteit", zegt Mark Schapendonk, voorzitter van de werkgroep. Een eerste stap daartoe is gezet met de vernieuwing van de website www.venraydementievriendelijk.nl die deze week live is gegaan. "Ik nodig iedereen uit daar eens een kijkje te nemen, net als op onze Facebookpagina", besluit hij.

Uit de krant