De leerlingen werden hartelijk ontvangen op de nieuwe locatie in Venray. Foto: Paul Poels Fotografie.
De leerlingen werden hartelijk ontvangen op de nieuwe locatie in Venray. Foto: Paul Poels Fotografie.

Leerlingen Buitengewoon op nieuwe locatie

Algemeen

De leerlingen van Geijsteren Onderwijsgroep Buitengewoon startten dinsdag voor het eerst op hun nieuwe onderkomen in Venray. De 35 leerlingen van het speciaal onderwijs werden hartelijk ontvangen door ouders, leerlingen en leerkrachten van Focus. Speciaal voor alle nieuwkomers werd de rode loper uitgelegd en werden de leerlingen verwelkomd met zelfgemaakte bloemenhagen.

De afgelopen periode is het gebouw aan het Groenewoltsepad in Venray gebruiksklaar gemaakt en werden de leerlingen voorbereid op de nieuwe ontwikkeling. In de carnavalsvakantie is er verhuisd waardoor de leerlingen uit Geijsteren dinsdag hun intrek konden nemen. "Vanuit hier kan alleen maar verder uitgebouwd worden naar nieuwe kansen, mogelijkheden en samenwerkingen", aldus één van de ouders.  Door het huisvesten van de twee scholen op één locatie sorteren de scholen voor op samenwerking in de toekomstige Talentencampus in Veltum. Door intensief met elkaar samen te werken kunnen de leerlingen uiteindelijk beter bediend worden. Door het creëren van meer volume (leerlingen en leerkrachten van Focus en Geijsteren) is er gewoonweg meer mogelijk en kan er betere ondersteuning en dus kwaliteit geboden worden.

SBO Focus is een school voor speciaal basisonderwijs en onderdeel van SPOVenray (Stichting Primair Onderwijs Venray). Geijsteren behoort tot Onderwijsgroep Buitengewoon en verzorgt speciaal onderwijs. Beide bedienen ze leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften in de  leeftijd van 4 tot 13 jaar. 

Uit de krant