Zeges Peelkorf, SVOC'01, verlies koploper Oranje Wit

Sport

Koploper De Peelkorf was in de hoofdklasse D te sterk voor Klimroos: 13-10.

De Ysselsteynse ploeg kwam met 0-2 voor, maar vervolgens pakten de gasten het initiatief en scoorden vier keer achter elkaar. De Peelkorf ging echter met een voorsprong de rust in:  7-6. Ook in de tweede helft bleef het spannend. Pas in de slotfase wist de thuisploeg het verschil te maken. Doelpunten: Marly van Asten 4, Rozan Romme 3, Tina Janssen 2, Eline Claessens, Iris Swinkels, Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk.

SVOC'01 was in de overgangsklasse B net te sterk voor Celeritas. Het duel werd met met 15-14 gewonnen door de thuisploeg, die  vergat op de juiste momenten door te drukken. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na  een 11-9 ruststand was SVOC'01 in de tweede helft sterker. Het thuisteam liep uit naar een voorsprong van  vier doelpunten, maar zag de gasten in de slotfase alsnog bijna langszij komen. Doelpunten SVOC'01: Sofie de Mulder 4, Linda Claessens 3, Rian Willems 3, Astrid Classens 2, Marloes Cox 2 en Debbie Wismans. Door de zege van SVOC'01 kon Oranje Wit vandaag nog geen kampioen worden.

In de overgangsklasse B ging  koploper Oranje Wit, dat vandaag later in actie kwam dan SVOC'01, verrassend onderuit tegen DSV. De Leunse ploeg verloor het uitduel nipt met 13-12, na een 10-7 ruststand, tegen een sterk verdedigend spelend DSV. Oranje Wit kwam tegen DSV moeizaam tot scoren en maakte het zich daardoor onnodig moeilijk. De ploeg staat nu nog vier punten voor op SVOC'01. Over twee weken speelt Oranje Wit tegen Flamingo's en over drie weken staat de derby tegen SVOC'01 op het programma. Doelpunten Oranje Wit:  Jessica Klaassens 3, Janne Gellings 2, Dionne Drabbels 2, Kim Hendrix, Maureen Drabbels, Aniek Drabbels, Nathalie  Loenen en Steffie van Rooij.