Ysselsteyn was zondag op eigen veld te sterk voor Baarlo: 2-1. Foto: Lotte Kamphuis.

Voetbal in regio Venray

Knappe zege van Venray

Laagvlieger Venray kende een goede start in het nieuwe jaar door de uitwedstrijd tegen subtopper Bekkerveld met 0-1 te winnen in de eerste klasse D. Trainer Stef Sijbers had zijn elftal op veel plaatsen gewijzigd. In de gelijkopgaande eerste helft waren er weinig kansen. Na de pauze werd Venray dreigender. Een kwartier voor tijd viel uit een goedlopende aanval de winnende treffer die gescoord werd door Jarno Peeters: 0-1. Het slotoffensief van Bekerveld leverde niets meer op.

SSS'18 bij rust al kansloos

SSS'18 leed in de uitwedstrijd tegen Emplina een 3-1 nederlaag in de tweede klasse H. De Overloners speelden met enkele invallers. Desondanks kende SSS'18 een redelijke start. Maar de openingstreffer via al snel aan de overkant: 1-0. Na een halfuur liep de thuisploeg uit Den Bosch uit naar 2-0. Vlak voor rust verdween een vrije trap via de Overloonse muur in het doel: 3-0. Na de pauze nam SSS'18 het initiatief maar de tegentreffer van Koen Verlinden viel pas vlak voor tijd: 3-1.

Volharding thuis afgetroefd

Volharding leed een terechte nederlaag (0-3) tegen het sterkere Prinses Irene in de tweede klasse H. Al in de tweede minuut namen de bezoekers via een zondagschot de leiding: 0-1. Die vroege tegenslag kwam Volharding niet meer te boven. Na 26 minuten verdubbelde Prinses Irene de voorsprong: 0-2. De beste kans voor de thuisploeg was na rust voor Marc van Rens, maar de keeper haalde de bal uit de kruising. Een kwartier voor tijd viel nog de 0-3.

Ysselsteyn verslaat Baarlo

Ysselsteyn is goed uit de winterstop gekomen in de derde klasse C. De nummer twee Baarlo werd op sportpark De Vlies met 2-1 gevloerd. Baarlo had een licht veldoverwicht en nam halverwege de eerste helft de leiding: 0-1. Vijf minuten later ging Dennis Teunissen alleen op het doel af en het stond weer gelijk: 1-1. Na de pauze wist Baarlo weinig gevaar te stichten. Via uitvallen was de thuisploeg gevaarlijker. In de 88e minuut bezorgde Dennis Teunissen Ysselsteyn de winst: 2-1.

Leunen klopt Melderslo

Leunen won de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Melderslo met 1-0 in de vierde klasse E. In de gelijkopgaande eerste helft ontstond er weinig gevaar voor beide doelen. Leunen speelde met veel inzet en kreeg ruim een kwartier voor tijd de beloning. Mateusz Arcimowicz zette goed door over de rechterkant, haalde de achterlijn en trok de bal voor het doel. Daar stond de zojuist ingevallen Siem Vullings die de winnende treffer scoorde: 1-0.

Koploper Oostrum verliest

Ondanks de 0-1 thuisnederlaag tegen Meterik blijft Oostrum aan kop in de vierde klasse E. Meterik kwam het beste uit de startblokken en nam na een kwartier de leiding: 0-1. Het was een gelijkopgaand duel met wat kansjes over en weer. Na de pauze nam Oostrum meer risico's. Tien minuten voor tijd miste Kees Gommans een goede kans op de gelijkmaker, die niet wilde vallen. In de blessuretijd was er nog een kans voor Joep Cornelissen maar hij trof het zijnet.

SV United kan muur niet doorbreken

SV United bleef tegen het massaal verdedigende SVS uit Stevensbeek op een 0-0 gelijkspel steken in de vijfde klasse E. Op het kunstgras in Wanssum miste Kacper Ciupa in de openingsfase twee goede kansen. De bezoekers trokken daarna een muur op rond het zestienmetergebied. SV United slaagde er niet meer in om echt gevaarlijk te worden. SVS vierde de zwaar bevochten 0-0 remise als een overwinning.

Valse start voor BVV'27

De matig spelende koploper BVV'27 ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. Vlak voor rust namen de bezoekers uit Afferden de leiding via een buitenspeldoelpunt. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn Blitterswijckse assistent. Na een uur verdubbelde HRC'27 de voorsprong: 0-2. BVV'27 probeerde nog wat terug te doen maar kwam niet verder dan een kopgoal van Joost Wijnhoven in de 80e minuut: 1-2. Vlak daarna kreeg Jannes Gooren de rode kaart.

Gehavend SVOC'01 kansloos

SVOC'01, dat vijf basisspelers miste, verloor de thuiswedstrijd tegen Montagnards kansloos met 0-4 in de vijfde klasse E. De bezoekers uit Bergen namen al na vier minuten de leiding: 0-1. Na ruim een halfuur keken de tricolores tegen een 0-2 achterstand aan. Halverwege de tweede helft viel de 0-3. SVOC'01 kreeg via Sid Peeters een goede kans op de eretreffer maar die werd gemist. Vlak voor het eindsignaal liep Montagnards uit naar 0-4. Merselo-RKDSO werd afgelast.

Sporting ST verslaat Holthees

Sporting ST versloeg voor eigen publiek Holthees met 2-0 in de vijfde klasse E. In de gelijkopgaande en doelpuntloze eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Vlak na de pauze profiteerde Sporting ST van een keepersfout. Jur Janssen kon daardoor de 1-0 binnentikken. Een kwartier later scoorde Kevin Goldschmidt de 2-0. Op basis van het betere spel in de tweede helft was de winst verdiend voor Sporting ST.