Opperpiëlhaas Hans Gilissen kijkt ongetwijfeld uit naar de start van de Roojse vastelaovend.
Opperpiëlhaas Hans Gilissen kijkt ongetwijfeld uit naar de start van de Roojse vastelaovend.

Prinseninstallatie live op tv

Carnaval/Vastelaovend

De installatie van prins Roel II van de Piëlhaas en de andere Venrayse prinsen is zaterdag 10 februari weer voor iedereen live te volgen via tv en internet. Omroep Venray doet net als vorig jaar rechtstreeks verslag van de ludieke machtsoverdracht.

De sleuteloverdracht is traditioneel het begin van de Venrayse vastelaovend. Bij de installatie zijn het gemeentebestuur en alle prinsen, vorsten en raden van elf van Venray en zijn kerkdorpen present. Dit jaar heeft het college extra kaarten beschikbaar gesteld aan de kerkdorpen om het bijzondere evenement mee te maken. Vanwege het grote aantal gasten dat wordt verwacht, vindt zowel de installatie als de sleuteloverdracht plaats in de theaterzaal van de schouwburg.

Daarnaast gaat de omroep de beelden streamen, zodat via de website van de omroep en sociale media van gemeente en omroep de prinseninstallatie over de hele wereld te volgen is. Omroep Venray stelt de beelden vervolgens ook ter beschikking van Peel en Maas TV. Omgekeerd gebeurt hetzelfde met de beelden van de Roetsj, die Peel en Maas TV filmt en meteen live streamt op haar Facebookpagina.

Het programma rond de machtsoverdracht van burgemeester en opperpiëlhaas Hans Gilissen (foto) aan de doorluchtige hoogheden van Venray vindt plaats in de grote zaal van schouwburg en begint om 12.45 uur. Peel en Maas TV zendt de beelden van de sleuteloverdracht uit op vastelaoveszaterdag 20.00 uur, 23.00 uur en -zondag 11.00 uur.

Uit de krant