Foto ter illustratie. Dit is niet de wolf uit het bericht.
Foto ter illustratie. Dit is niet de wolf uit het bericht.

Wolf Naya doorkruist Venray

Natuurliefhebbers opgelet. In de dagen rond de jaarwisseling liep er een wolf door de omgeving van Venray. De Duitse wolf, genaamd Naya, doorkruiste eerst Overrijssel, Drenthe, Gelderland en het Duitse grensgebied voor haar bezoek aan Venray.

Dankzij een halsbandzender kon achterhaald worden waar het dier allemaal is geweest. De wolf stak op 30 december vanuit Nationaal Park de Maasduinen de Maas over en passeerde de A73 bij Venray.

Overdag verbleef ze vervolgens in de Schadijkse bossen bij Horst. Naya is een teef uit Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland). Het dier werd geboren in 2016.

Op donderdag 18 januari staat er een uitgebreid verslag in Peel en Maas.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten