Afbeelding
Foto: Shelly Boom

Grondprijzen blijven stabiel

Algemeen

 De grondprijs van gemeentelijke woningbouwlocaties en bedrijventerreinen wordt in 2018 niet verhoogd. Het college heeft besloten de prijzen niet te indexeren met het inflatiecijfer.

Het betekent een financieel nadeel van 255.000 euro op de eindwaarde van de lopende grondexploitaties. De grondprijs voor woningbouw, 230 euro per vierkante meter, is al enkele jaren stabiel. Door de crisis op de woningmarkt daalde ook de belangstelling voor bouwkavels in dorpen en wijken. De gemeente merkt dat het omslagpunt is bereikt en dat er weer kavels worden verkocht. Maar in sommige dorpen, zoals in Oirlo en Castenray, blijft de verkoop nog achter. Het indexeren van de grondprijzen is daarom een jaar uitgesteld.

Voor de laatste kavels op de bedrijventerreinen De Hulst II en De Blakt blijft de grondprijs 115 euro per vierkante meter. Voor de zichtlocaties geldt een verhoogde prijs van 150 euro per vierkante meter. Voor groen- en reststroken gold vanwege de verkoopactie vorig jaar tijdelijk een verlaagde grondprijs. Sinds 1 april 2017 wordt weer de reguliere prijs van 115 meter per vierkante meter berekend.

Uit de krant