Een opslagloods achter Boxmeers Tapijthuis ging vannacht verloren door een uitslaande brand. Foto: Marco van den Broeck.
Een opslagloods achter Boxmeers Tapijthuis ging vannacht verloren door een uitslaande brand. Foto: Marco van den Broeck.

Brand Boxmeer hindert treinverkeer Maaslijn

Algemeen

Op de Maaslijn tussen Venray en Cuijk rijden op nieuwjaarsdag voorlopig geen treinen. Dat komt door een grote brand achter het Boxmeers Tapijthuis aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer.

De brandweer heeft slangen over het spoor gelegd om bij bluswater te kunnen komen. Vervoerder Arriva zet zolang bussen in. Het is nog niet bekend hoelang de treinstremming gaat duren. Achter de tapijthuis werd een opslagloods door de brand verwoest. Een gebied rondom de tapijthandel werd afgezet en enkele mensen zijn tijdelijk uit voorzorg hun woning gehaald.

Rond 02.00 uur werd de brand gemeld. Vervolgens rukte eerst de totale post Boxmeer uit en later ook alle andere korpsen uit de regio. Rond 04.00 uur werd er een ontploffing gehoord in de loods. Dat bleek de band van een vrachtwagen die binnen stond. De brandweer was rond 08.15 uur nog aan het nablussen.  Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niks bekend. Het lukte de brandweer om het vuur weg te houden bij de tapijtzaak zelf en bij een naastgelegen bouwmarkt. De verwoeste loods was eigendom van een andere ondernemer.

Foto's: Marco van den Broeck. 

Uit de krant