Afbeelding

Regeling voor kernwinkelgebied

Nieuws

Om het winkelcentrum compacter te maken, kunnen eigenaren van panden en winkeliers in de buitengebieden van het centrum gebruikmaken van een stimuleringsregeling om een pand een andere bestemming te geven of te verplaatsen. Hiervoor trekt de gemeente Venray in drie jaar tijd 320.000 euro uit.

Om de leegstand terug te dringen moet het centrum compacter worden. De stimuleringsregeling biedt kansen om het centrum compleet (naast winkels ook horeca, cultuur en dienstverlening) en comfortabel (aantrekkelijk, veilig en schoon) te houden. De ondernemers en pandeigenaren die actief zijn in het centrum van Venray zijn essentieel voor deze ontwikkeling. Zij kunnen de transformatie naar een compact kernwinkelgebied versnellen door gebruik te maken van de stimuleringsregeling.

In de centrumvisie is een indeling gemaakt van het centrum waarbij de Grotestraat, het Henseniusplein, de Schoolstraat en de Markt als kernwinkelgebied zijn aangeduid. Het zuidelijke gedeelte van De Bleek, het Schoutenstraatje en de aanloopstraten richting het kernwinkelgebied zijn aangewezen als transformatiegebied. Ondernemers die hun winkel verplaatsen van het buitengebied naar het kernwinkelgebied in het winkelcentrum kunnen voor die verplaatsing maximaal 10.000 euro, tot 75 procent van de daadwerkelijke kosten, krijgen.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant