Peelkorf wint topper, gelijkspel voor Merselo

Algemeen Fotoalbums

De topper in de hoofdklasse tussen koploper De Peelkorf en ODC was zondagmiddag een prooi voor de korfbalsters uit Ysselsteyn. Na een sterke slotfase was de thuisploeg niet meer te achterhalen: 15-12.

Door de overwinning is De Peelkorf nog ongeslagen in het zaalseizoen. Sterker nog het team won alle duels tot nu toe. De wedstrijd tegen de bezoekers uit Ommel ging lange tijd gelijk op. De thuisploeg ging in Venray iets beter met de kansen om en dat leverde na de eerste helft een verdiende 10-9 voorsprong op.

Opvallend was de openingsfase van de tweede helft. In het eerste kwartier werd door beide ploegen niet gescoord. Kansen waren er voor beide korven, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. ODC maakte de eerste drie doelpunten in de tweede helft. De Peelkorf moest dus in de achtervolging. Dat lukte pas in de absolute slotfase. Toen viel alles op zijn plek. Een 10-12 achterstand werd uiteindelijk omgebogen in een 15-12 voorsprong.

De doelpunten kwamen op naam van Rachel van Meijel (5x) Marly van Asten (2x), Lisa Verlijsdonk (2x), Loes van Dijck (2x), Lieke Thomassen, Tina Janssen en Janneke Jenneskens (2x).

Ruime zege voor Oranje Wit
De korfbalsters van Oranje Wit gaan het nieuwe jaar in als koploper van de overgangsklasse B. De ploeg won zondagmiddag met 6-12 op bezoek bij Odisco uit Sint-Oedenrode. Door de overwinning heeft Oranje Wit twaalf punten uit zes wedstrijden. "Het was een zware en fysieke pot", vertelde speelster Aniek Drabbels na afloop.

"De eerste helft was in evenwicht. In de tweede helft stond onze verdediging als een huis. Daardoor scoorden zij niet meer." Oranje Wit kon nog meer treffers maken, maar de afwerking was niet altijd even zuiver. Maureen Drabbels (3x), Steffie van Rooij (2x), Dionne Drabbels (2x), Carlijn Bonants (2x), Aniek Drabbels, Janna Gellings en Nathalie Loenen maakten de doelpunten.

Gelijkspel voor Merselo
In de tweede klasse kwam Merselo niet verder dan 8-8 op bezoek bij Roka in Beesel. "We wisten dat het een moeilijke middag zou worden", vertelde speelster Anouk van den Heuvel. Merselo begon wisselvallig aan het duel en daar profiteerde de thuisploeg van. De bezoekers keken al snel tegen een 3-1 achterstand aan. Daarna kreeg Merselo meer grip op het duel en na de eerste helft stond het gelijk: 3-3.

Ook na rust was het duel in evenwicht. Merselo kreeg echter voldoende kansen om uit te lopen, maar de scherpte ontbrak. Daardoor kwam Roka telkens terug in de wedstrijd. "Dit gelijkspel voelt als een nederlaag." De treffers kwamen op naam van Lisa Verhoeven (3x), Aniek van den Heuvel (2x), Jaqueline van Meijl (2x) en Veerle Welten.