Werkzaamheden aan molen Nooit Gedacht in Merselo.
Werkzaamheden aan molen Nooit Gedacht in Merselo.

Reparatie kap molen Merselo

Merselo

Er was groot materieel nodig om  de lekkages te dichten in de kap van molen Nooit Gedacht in Merselo. De lekkages ontstonden door heftige wind en regeninslag, ongeveer anderhalve maand geleden, precies op de plekken die al zwak waren.

De reparatie van afgelopen donderdag is slechts een noodverband. In het voorjaar wordt de molenkap grondig gerestaureerd. Voor de 'standaard-aanpak' is een basisbedrag beschikbaar vanuit het Rijk. Dankzij bijdragen van sponsors (draaimarathon 2017), gemeente en provincie is echter een meer duurzame oplossing mogelijk.  Met dit extra geld kan de kap worden voorzien van een kunststof-coating. Op die manier is de kap beter bestand tegen weer en wind. Daarmee wordt op de lange termijn op het onderhoud bespaard. De historische uitstraling blijft echter onveranderd. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft deze oplossing goedgekeurd.

Behalve reparatiewerkzaamheden werden afgelopen donderdag ook metingen verricht ter voorbereiding op de grote restauratie in het voorjaar. Daarbij zal ook het nodige zware materieel aangerukt moeten worden. De stichting Nooit Gedacht heeft molenmaker Vaags uit Aalten ingeschakeld om deze opdracht uit te voeren.

Uit de krant