Manual werkt aan doelsaldo in Helmond

Algemeen

De handballers van Manual waren zondagmiddag te sterk voor Oranje Wit uit Helmond. Het werd uiteindelijk 16-24 (ruststand 12-14) voor de handballers uit Venray.

Het was pittige wedstrijd met veel duels. Manual had moeite met de fysieke kracht van de tegenstander. Oranje Wit profiteerde daar ook een paar keer van. Na een tactische wissel kon Manual-speler Bryan van Kol het tij keren. Hij werd de rots in de branding. Door de sterke verdediging profiteerde Manual en kon cirkelspeler Maarten Lucassen vier keer scoren uit rebounds.

In de tweede helft bleef de verdediging staan als een huis. Manual stond na rust slechts vier doelpunten toe. Daardoor kon Manual werken aan het doelsaldo. Kingsley Lamptey en Joep Weijs profiteerden enkele malen van hun snelheid en daar had Oranje Wit moeite mee. Door de overwinning blijft Manual koploper in de tweede klasse.

Bennie Beekers (4x), Kingsley Lamptey (2x), Maarten Lucassen (4x), Martijn Schutte (6x), Mel Aelmans (2x), Mohammed Jamal Beik, Okke Boon (3x), Paul Stroy (1x) en Joep Weijs maakten de treffers.