Prins Rob I, samen met zijn  adjudanten Mark (links), Michiel en Henk.
Prins Rob I, samen met zijn adjudanten Mark (links), Michiel en Henk.

Prins Rob heerser Bliekers Maashees

Algemeen

Rob de Jong is zaterdagavond in Maashees uitgeroepen tot 58ste prins van carnavalsvereniging de Bliekers. Hij wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn adjudanten Michiel van Loon, Henk Jansen en Mark van Rhee.

Prins Rob I is een geboren en getogen Blieker. Hij heeft twee  broers en is 42 jaar. Sinds 1995 is prins Rob I lid van joekskapel Net op Tied, waarvan de laatste jaren als kapelmeister. Ook is hij al jaren de vertolker van de schlager, samen met Martijn van der Veen.

Een van de hobby's van prins Rob I is voetbal. Hij is actief bij FBM '68, grensrechter en leider van Volharding 1 en zijn grote liefde is Feyenoord. Prins Rob I is ook nog actief als volleyballer bij MVC '64. Rob de Jong was in 2001 adjudant van zijn huidige adjudant Mark en in 2004 boerenbruidegom bij de Bliekers.

Ook zijn drie adjudanten zijn ervaren carnavalsvierders. Zij gingen allen prins Rob I voor als prins van De Bliekers. Michiel in 2003, Henk in 2008 en Mark in 2001. Michiel en Henk zijn zeer actief als vrijwilligers bij de Bliekers en Henk speelt ook bij joekskapel Net op Tied. Mark is al dertien jaar vorst van de Bliekers en zal in die functie het komende jaar vervangen worden door interim-vorst Willem Rongen.

De spreuk  van prins Rob I:  'Dizze carnaval nie vierop bej de muziek; mar vol gas ien de polonaise dur ut Bliekersriek'.

Uit de krant