Bewustwording VN-verdrag

Algemeen

GehandicaptenPlatform Venray (GPV) en de Centrale van Ouderenverenigingen (CvO) houden op woensdag 8 november de themamiddag Bewustwording VN-verdrag. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in De Kemphaan in Venray.

Aan een breed publiek wordt uitleg gegeven over dit verdrag. Het VN-verdrag, door de regering in juni 2016 bekrachtigd, is van groot belang voor een grote doelgroep in de samenleving, namelijk voor de mensen met een beperking. Denk daarbij aan zichtbare beperkingen zoals mensen in een rolstoel of scootmobiel of aan blinden en slechtzienden, al dan niet met een blindenstok of een hulphond. Daarbij is in het verleden vooral aandacht geweest voor toegankelijkheid van gebouwen, obstakels in de openbare ruimte, het invalidentoilet of invalidenparkeerplaatsen.

Het VN-verdrag omvat echter veel meer. Denk aan mensen met psychische beperking, kinderen die op school buiten de boot vallen, mensen die problemen hebben met lezen en schrijven, de toegankelijkheid en bruikbaarheid van internet, het gebruik van de sociale media, mensen die eenzaam zijn. Maar ook de ouderen die vanwege hun ouderdom gebruik moeten maken van hulpmiddelen.

Lees meer in de papieren versie van de Peel en Maas van donderdag 19 oktober of bekijk de e-paper.

Uit de krant