Spelen en genieten van het uitzicht op de maiskuil.
Spelen en genieten van het uitzicht op de maiskuil. Foto: Monique Sutman

Feest bij de familie Van Bakel in Vredepeel

Algemeen

Voor de vijfde keer vond afgelopen zondag het spektakel bij Van Bakel in Vredepeel plaats. Met dit evenement wordt traditiegetrouw het binnenhalen van de mais gevierd. Boeren, loonwerkers en honderden geïnteresseerden kwamen uit het hele land om dit gratis evenement mee te maken.

Het heerlijke buiten zijn, de gastvrijheid van de familie Van Bakel en daarbij de bijna zomerse temperaturen zorgden voor een gezellige en ontspannen sfeer. Vanaf 10.00 uur 's morgens waren er demonstraties die je kon bijwonen van zowel oude oogsttechnieken en machines, als nieuwe hakselaars. Dit jaar voor het eerst waren ook de Modellandbouwers Holland erbij, een club enthousiaste mensen met radiografische miniatuur trekkers, 'kiepers', ploegen en een cultivator.

Voor kinderen was er een springkussen, maar ook en misschien nog wel leuker was de maiskuil. Een enorme berg mais om in te spelen of 'gewoon' lekker boven op klimmen  en te genieten van het uitzicht. In de stallen kon je de koeien knuffelen en de pasgeboren kalfjes bewonderen. De melkcarrousel was te bezichtigen en overal om de bezoekers heen werd gehakseld.

Al met al heerste er een topsfeer, met muziek van dj Maarten de Groot en natuurlijk waren er ook lekkere drankjes verkrijgbaar. Kortom, een dagje helemaal genieten van het boerenbuitenleven.

Uit de krant