Afbeelding

Buurtpreventie actief in Oostrum

Algemeen

Oostrum krijgt vier WhatsAppgroepen voor buurtpreventie. Het dorp is verdeeld in vier gebieden: noord, oost, zuid en west. Bewoners kunnen door verdachte of onveilige situaties aan elkaar te melden beter toezicht houden op de eigen woonomgeving.

Het initiatief is afkomstig van de dorpsraad en enkele enthousiaste vrijwilligers. Door de inzet van buurtpreventieteams wordt het veiligheidsgevoel vergroot en neemt de saamhorigheid en de sociale betrokkenheid toe. De opzet is dat de criminaliteit en overlast afnemen. De politie en de gemeente zijn er nauw bij betrokken. Toch voelen de meeste inwoners zich al bijzonder veilig in Oostrum. Ondanks de nabijheid van tbs-kliniek De Rooyse Wissel. "Uit de gehouden enquête blijkt dat 96 procent van de bewoners zich veilig voelt. We kunnen dit wellicht verhogen naar 98 procent", zei dorpsraadvoorzitter Bas Künen dinsdag in de dorpsraadvergadering.

Bewoners krijgen ook stickers voor op de voordeur te plakken. "Buurtpreventie zal nog meer bijdragen aan het veiligheidsgevoel", verwacht Künen. Bewoners kunnen zich per e-mail aanmelden. Drie van de vier gebieden hebben al een beheerder, alleen voor Oostrum-west wordt nog iemand gezocht.

Uit de krant