Marly van Asten was zondag goed voor drie treffers voor De Peelkorf. Foto: archief Peel en Maas.

Verlies korfbalsters Peelkorf, Oranje Wit, SVOC'01 en Merselo

De Peelkorf ging zondag in de topklasse onderuit tegen Spes. De ploeg uit Ysselsteyn verloor in Milsbeek nipt met 12-11, na een 7-5 stand bij de rust.

Ook in de tweede helft kon De Peelkorf de thuisploeg goed bijbenen, maar ondanks het goede spel bleven de gasten puntloos. Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (3), Rachèl van Meijel (2), Tina Janssen (2), Eline Claessens (2), Lisa Verlijsdonk en Linda Verlijsdonk.

Oranje Wit verloor zondag in de hoofdklasse van Altior. De gasten uit Leunen bogen met  12-11 het hoofd voor  het team uit Heeswijk-Dinther. Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd en ging halverwege de wedstrijd pauzeren met een  3-7 voorsprong. In de tweede helft kwam Altior sterk terug en was Oranje Wit minder scherp in de aanvallen. In de slotseconden pakte de thuisploeg alsnog in de nipte winst. Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (4), Steffie van Rooij (2), Aniek Drabbels (2), Mandy Litjens, Dionne Drabbels en Maureen Drabbels.

SVOC'01, uitkomend in de overgangsklasse A, ging zondag in Millingen aan de Rijn onderuit tegen Odio: 10-5. De gasten deden zichzelf tekort doordat ze de vele kansen niet wisten te verzilveren. Na een 3-3 ruststand liep de thuisploeg, vooral door een aantal rake afstandsschoten, in de tweede helft uit naar een geflatteerde 10-5 zege. Doelpunten SVOC'01:  Maartje Janssen (2), Linda Claessens, Debbie Wismans en Elien Nabben.

De korfbalsters van Merselo gingen zondag  in de eerste klasse C nipt het schip in tegen Lottum. De gasten wonnen met 4-5 van de thuisploeg, die halverwege het duel met 2-1 leidde. Merselo had veel moeite om tot scoren te komen en zag Lottum in de tweede helft de leiding nemen en de  eerste punten van het seizoen pakken. Beide ploegen staan met twee punten uit vijf wedstrijden onder in de eerste klasse C. Doelpunten  Merselo:  Angela Litjens (2), Loes Claessens en Lisa Verhoeven.