Burgemeester Hans Gilissen (links) en van Theo Zegers stichting Loobeek.
Burgemeester Hans Gilissen (links) en van Theo Zegers stichting Loobeek. Foto: eigen foto

Burgemeester Gilissen en dijkgraaf Van der Broeck steunen volmolen

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen en dijkgraaf Patrick van der Broeck zijn ambassadeur van de volmolen van Stichting Loobeek. De stichting wil in het Loobeekdal een drietal historische elementen realiseren: een boerenschans, een volmolen en een schaapskooi.

Gilissen en Van der Broeck nodigen iedereen uit om te stemmen op het project van de volmolen. Het winnen van de Molenprijs 2017 zou een flinke impuls geven. Iedere stem levert de stichting één euro op. De hoofdprijs bedraagt 50.000 euro. Het waterschap heeft al een mooie bijdrage toegezegd. Samen met de opbrengst van de Molenprijs zal dat de basis vormen voor de realisatie van de volmolen. De stichting heeft het werktuig al in eigen beheer door vrijwilligers kunnen maken. De Stichting heeft de indruk dat de bewoners van Venray en (verre) omgeving het project een warm hart toedragen en dus volop stemmen met elk e-mailadres dat ze ter beschikking hebben. De stemperiode loopt tot 2 oktober. Stemmen kan via www.molens.nl/volmolen.

Peel en Maas TV maakte eerder een reportage op de plek waar de volmolen moet komen. De beelden zijn hieronder te bekijken.

Uit de krant