Genieten van Wijn met de Rooyse Ladies
Genieten van Wijn met de Rooyse Ladies

Kunstig Genieten van Wijn met de Rooyse Ladies

Nieuws

Kiwanis Club de Rooyse Ladies houdt op zondag 5 november het evenement Kunstig Genieten van Wijn. Genieten met een grote 'G' van wijn en kunst voor het goede doel. Wijn- en kunstliefhebbers kunnen deze dag hun hart ophalen in het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein in Venray. De wijnproeverij wordt gecombineerd met een tentoonstelling van kunstenaars uit de regio. Zoals gebruikelijk bij de Kiwanis gaan de opbrengsten van dit evenement naar het goede doel; de Speelgoedbank in Venray.

De wijnen die aan bod komen in de proeverij zijn geselecteerd door Jaymie Slui-van Der Ree, van Wijn & Bistrobar Samen in Venray. Zij geeft tijdens het Kunstig Genieten uitleg over de verschillende wijnen. Tussen de proeverij door worden kleine gerechtjes geserveerd die gecreëerd zijn door Tim Slui-van Der Ree, eveneens van Samen, en worden gemaakt door de Rooyse Ladies. Ook bestaat de mogelijkheid om de geselecteerde wijnen van die middag na te bestellen, waarvan een gedeelte van de opbrengst eveneens ten goede komt aan het goede doel.

Het Venrays Museum vormt het decor van het wijn- en kunstevenement. De Rooyse Ladies hebben de expositie samengesteld in samenwerking met kunstenaars uit de eigen regio. De kunstwerken zijn gemaakt door onder andere Riet Rambags-Havens, Mariëlle van der Beele, Bram Reijnders, Twan van Rens, Liesbeth Rutten en Nicolle van Skipp. De expositie is een samenspel van schilderijen, foto's en beelden. Enkele kunstenaars zijn deze middag aanwezig om toelichting te geven op hun werken. De te koop zijnde kunstwerken worden tentoongesteld tot 17 december. Een deel van de opbrengst van de kunstverkoop gaat naar het goede doel.

De proeverij duurt van 14.30 tot 17.30 uur. Daarna bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk na te borrelen. Entreekaarten zijn te bestellen via www.kiwanisderooyseladies.nl.

Uit de krant