De opening van het nieuwe kantoor van Waterschap Limburg. Foto: Johannes Timmermans.
De opening van het nieuwe kantoor van Waterschap Limburg. Foto: Johannes Timmermans.

Nieuwe gebouw Waterschap Limburg feestelijk geopend

Nieuws


Het nieuwe gebouw van Waterschap Limburg is woensdag feestelijk geopend door gouverneur Theo Bovens, burgemeester Rianne Donders en dijkgraaf Patrick van der Broeck.

De nieuwe locatie van Waterschap Limburg bevindt zich in Roermond. Hiervoor is gekozen omwille van de centrale ligging van Roermond in de provincie en de uitstekende verbindingsmogelijkheden. Waterschap Limburg is gevestigd in hetzelfde pand als dochterorganisatie Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Daarmee zit Waterschap Limburg, dat sinds 1 januari 2017 is ontstaan uit de fusie van de Waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas, op één kantoorlocatie.

De kantoren van Sittard en Blerick zijn gesloten en staan te koop.  Het nieuwe gebouw is gericht op activiteitengericht werken, ook wel 'het nieuwe werken' genoemd en zorgt ervoor dat de 310 'waterschappers' op een adequate manier hun werk kunnen doen. Bij de verbouwing is rekening gehouden met het milieu; zo zijn alle installaties verduurzaamd, zijn er zonnepanelen, triple beglazing en led-verlichting aangebracht. Op die manier is het gebouw energiezuiniger en duurzaam gemaakt voor de toekomst. Dijkgraaf Patrick van der Broeck  is verheugd dat de medewerkers nu ook fysiek bij elkaar zitten "We  pakken hiermee door om nog efficiënter te kunnen werken aan een veilige Limburgse wateromgeving", aldus de Oirlonaar. 

Foto: Johannes Timmermans.



 

Uit de krant