Afbeelding

Stress rondom je studiekeuze? Weg ermee!

Algemeen

Doe je eindexamen, maar heb je geen idee wat je wilt studeren in september? Beheerst de stress rondom de studiekeuze de sfeer thuis? Schakel dan Ine Linssen van de StudieKeuze Academie in Maashees in.

"Ik zie in mijn omgeving de stress en onzekerheid bij jongeren die voor een studiekeuze staan. Daar wil ik ze als Jong Talentcoach graag bij helpen. Kiezen gaat namelijk het beste als er iemand met je meedenkt." 

Laatste kans

Weten wie je bent, is volgens Linssen de stap bij het maken van een goede studiekeuze. "Als je niet weet hoe je in elkaar steekt, kun je niet beoordelen of een studie bij je past of niet. Ik maak daarbij gebruik van het Jong Talentenspel. Als deelnemer krijg je dankzij dit spel een goed beeld van je talenten, ambities en de opleiding of baan die daar het beste bij past."

Linssen wijst er op dat de laatste opendagen en meeloopdagen aan de hogescholen en universiteiten in maart en april gepland staan. "Daarom maken we ook een praktisch, persoonlijk en concreet actieplan, waarmee je deze gericht en goed voorbereid kunt bezoeken. Verdieping is nu echt noodzakelijk; twijfelaars hebben nog wel tijd, maar voor uitstel is niet veel ruimte meer."

Ouders

"Dankzij deze aanpak, wordt de knoop doorhakken een stuk makkelijker. Wel zo fijn ook voor de ouders. Je wilt tenslotte dat je kinderen het juiste kiezen én dat ook nog eens doen voor de aanmelddeadline van 1 mei 2017. Dankzij de Studiekeuze Academie hoef je je daar geen zorgen over te maken. Bel 06-12943384 voor een vrijblijvend gesprek, mail naar ine@studiekeuzeacademie.nl of bezoek www.studiekeuzeacademie.nl." 

Uit de krant