Luchtmacht biedt Venray concert aan

Venray

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht biedt Venray een cadeau aan. Op zaterdagavond 20 mei is er voor alle Venraynaren een gratis concert op het Schouwburgplein.

Het optreden hangt samen met het honderdjarig bestaan van de grondgebonden luchtverdediging in Nederland, in mei 2017. Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando (DGLC) is gehuisvest op de Luitenant-Generaal Best Kazerne in Vredepeel. Het is een van de grootste werkgevers in de gemeente Venray. In het feestweekeinde van 19, 20 en 21 mei is er meerdaags programma. Met onder meer een symposium, presentatie van een boek en een reünie. Deze activiteiten zijn vooral gericht op (oud-)militairen en relaties.

Tijdens een ontmoeting met B en W ontstond het idee om ook iets te organiseren voor de inwoners en bezoekers van Venray. Bij het optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht worden enkele willekeurige Venraynaren, een dwarsdoorsnede van de bevolking, in het zonnetje gezet en ze krijgen een vip-behandeling. Tevens wordt er in het feestweekeinde aansluiting gezocht met andere evenementen in Venray. Mogelijk dat op de pleinen ook een presentatie komt van materieel van DGLC.

Uit de krant