Luc Kusters aan het werk in zijn  met een Michelinster bekroonde restaurant Bolenius. Foto: Henk Lammen, archief Peel en Maas.
Luc Kusters aan het werk in zijn met een Michelinster bekroonde restaurant Bolenius. Foto: Henk Lammen, archief Peel en Maas.

Michelinster voor restaurant Luc Kusters

Nieuws

Bolenius, het restaurant van chef-kok Luc Kusters uit Leunen, heeft maandagmiddag een Michelinster toegekend gekregen.

De sterren werden in het DeLaMar Theater in Amsterdam uitgereikt. Voor Luc Kusters kwam de ster schijnbaar als een verrassing. De chef-kok was zelf niet aanwezig bij de bekendmaking, hij was 'gewoon' aan het koken in zijn restaurant in Amsterdam.

Luc Kusters is samen met Xavier Giesen eigenaar van Bolenius, dat in 2010 midden in de zuidas van Amsterdam werd geopend. Voordat hij zijn eigen zaak startte, liep hij stage bij Da Vinci in Maasbracht en werkte hij onder meer René Brienen in Well, die maandag zijn ster prolongeerde.  Vervolgens volgde hij bij Robert Kranenborg de masterclass, samen met een select groepje getalenteerde koks. Eerder dit jaar werd bekend dat Bolenius tot een van de 25 beste groenterestaurants van de wereld behoort. En nu is dus de eerste Michelinster aan de erelijst toegevoegd. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant