Sandy Uytterhoeven werd in de bloemetjes gezet.
Sandy Uytterhoeven werd in de bloemetjes gezet.

Gewoon Doen Starter van het kwartaal

Venray

Gewoon Doen zorg in Horst is gekozen als de derde Starter van het kwartaal in 2016. Gewoon Doen biedt dagbesteding voor kwetsbare mensen in een ongebruikelijke, eigentijdse vorm: theater.

Sandy Uytterhoeven is sinds vijf maanden een dagbesteding aan het opbouwen waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen een theatervoorstelling maken. Dagbesteding in die vorm is nog uniek in Nederland. Na een loopbaan in gemeenteland en het middenkader management van een zorginstelling, nam ze een onderdeel van deze zorginstelling over en voegde een aantal nieuwe onderdelen toe. Foto&film&internet, bijvoorbeeld, met als vast item Gewoon Doen TV op de lokale omroep. Verder workshops voor bedrijven, op een door het bedrijf gekozen thema. Maar ook decor en kleding.

Sandy: "Daarvoor halen we ook oude meubeltjes op  bij mensen, knappen die op, bewerken ze met kunst verkopen ze weer in ons pandje en in onze webshop." Samen met twee vaste medewerkers en enkele vrijwilligers biedt ze een creatieve dagbesteding aan waar ook hands-on gewerkt kan worden. Daarnaast krijgt Sandy hulp van leerlingen van Gilde Opleidingen, een basisschool uit de buurt en een leerling van de opleiding voor Docent Theater. Deze gaat samen met de acteurs een voorstelling maken speciaal voor kinderen.

Uit de krant