Afbeelding

Wout Poels winnaar koninginnenrit

Sport

Wout Poels (28) uit Blitterswijck was vrijdag, net als vorig jaar, de sterkste in de koninginnenetappe in de Ronde van Groot-Brittannië. De renner van de Sky-formatie won de 149,9 kilometer lange zesde etappe van Sidmouth naar Hayton, met de aankomst bergop, na een korte solo.

Tijdens de slotklim trok Rohan Dennis op ruim 4 kilometer van de finish ten aanval. De Brit kreeg steun van Wout Poels, Tom Dumoulin, Jon Izagirre, Steve Cummings en Tony Gallopin. Op 1,5 kilometer van de streep konden alleen Poels en Dennis na een versnelling  van Dumoulin volgen, waarna Poels met een kleine voorsprong op dat tweetal als eerste over de streep kwam. Cummings finishte op 0.20 van Poels als achtste, waardoor de Brit de leiderstrui overnam van de Belg Julien Vermote. Dumoulin staat op 49 seconden tweede in het algemeen klassement.

Wout Poels won vorig jaar ook al een rit in de Britse rittenkoers. Toen kwam hij in de vijfde etappe als eerste over de streep. Dit jaar was hij al succesvol met winst in Luik-Bastenaken-Luik en de vijfde rit in de Ronde van Catalonië. Ook schreef hij twee etappes en de eindzege in de Ronde van Valencia op zijn naam. De Ronde van Groot-Brittannië duurt nog tot en met zondag.

Uit de krant