Cursiste Emmie Nieszen won onlangs de elfde prijs bij een studiecompetitie van het tijdschrift Palet met als thema portret/figuur.
Cursiste Emmie Nieszen won onlangs de elfde prijs bij een studiecompetitie van het tijdschrift Palet met als thema portret/figuur.

Tentoonstelling Koppen in gemeentehuis

Algemeen

Van 11 maart tot 22 april is in de publiekshal van het gemeentehuis in Venray een expositie te zien met de titel Koppen.

Tijdens het seizoen 2014-2015 bij Kunstencentrum Jerusalem hebben de cursisten Keramiek onder leiding van de docenten Arjen Bakermans en Arjen Markenstein gewerkt aan beelden aan de hand van dit thema.  Bij tekenen en schilderen onder leiding van Marlies van Zeben en Jeanny van Lieshout werd ook op verschillende manieren gewerkt met het thema, onder andere in de vorm van geschilderde 'selfies', portretten van familie en in verschillende technieken zoals olieverf, acryl, tekeningen, collages en assemblages. Van de cursisten edelsmeden met docent Hay Reijnders zijn in  een vitrine sieraden te bezichtigen. Ook de cursisten van de kindercursussen doen aan de expositie mee.  De vernissage vindt plaats op vrijdag 11 maart om 19.30 uur en wordt verricht door wethouder Lucien Peeters.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie over de tentoonstelling in het gemeentehuis. 

Uit de krant