Oprichting nieuwe Stichting Leergeld Venray

Algemeen

Kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen sinds 1 februari aankloppen bij de Stichting Leergeld Venray voor middelen die nodig zijn om te kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld een schooluitje waarvoor een eigen bijdrage wordt gevraagd. 

Kinderen willen sporten, naar muziekles of hebben simpelweg een fiets nodig om naar school te gaan. Helaas kunnen niet alle ouders dat betalen. Voor sport en cultuur kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum in de gemeente Venray dan aankloppen bij het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Sinds 1 februari is er voor deze kinderen ook de Stichting Leergeld Venray.

De mensen die actief zijn binnen de Stichting Leergeld Venray zijn allen vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit Marianne van Kampen, Rein Dupont, Marlène Leenders en Karlijn Versteegen. Ouders kunnen met hun hulpvraag rechtstreeks aankloppen bij Stichting Leergeld Venray via www.leergeldvenray.nl.

Uit de krant