Het Häoltere Pölleke was voor Pascal Arts. Foto: Hoedemaekers.
Het Häoltere Pölleke was voor Pascal Arts. Foto: Hoedemaekers.

Häöltere Pölleke voor Pascal Arts

Algemeen

Het Häöltere Pölleke, de onderscheiding van De Piëlhaas voor de grootste blunder van het afgelopen jaar, is maandagavond uitgereikt aan Pascal Arts.

Pascal is als bestuurslid van de vastelaovesvereniging belast met ceremonie en protocol. In die hoedanigheid stelt hij jaarlijks de bul samen die wordt voorgelezen tijdens de installatie van de prins op vastelaoveszaterdag. Op de bul van het afgelopen jaar prijkte echter nog de naam van David Nabben, die een jaar eerder adjudant was bij prins Bart. Het foutje werd goedgemaakt op de elfde van de elfde, toen de toenmalige prins William een nieuwe bul met de juiste namen kreeg overhandigd.

Tijdens deze bijeenkomst werd bovendien de jaarlijkse vastelaoveskrant gepresenteerd. Ook werden enkele leden van De Piëlhaas onderscheiden met de SLV-medaille. Dat waren Mark van Els, Joris van der Velde en opnieuw Pascal Arts. De gouden verenigingsmedaille werd die avond eveneens uitgereikt aan John Janssen en Milton Cavis. Frank Arts kreeg de reguliere verenigingsonderscheiding.

Op Peel en Maas TV vandaag een verslag met meer foto's. Vrijdagavond wordt in het Peel en Maas Journaal aandacht besteed aan de bijeenkomst. Aanvang: 19.00 uur. 

 

Uit de krant