Automobilist Maashees overleden

Algemeen

Als gevolg van een verkeersongeval op de Gemertseweg in Oploo is dinsdagmorgen rond 9.50 uur een 68-jarige automobilist uit Maashees om het leven gekomen.

De automobilist reed over de weg richting Elsendorp. Een vrachtwagen kwam uit tegenovergestelde richting. Ter hoogte van de kruising Steenakker-Peelkant-Gemertseweg kwam de vrachtauto door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. De bestuurder van de personenauto kon de vrachtauto niet meer ontwijken en een flinke botsing was het gevolg. Door de klap belandde de auto op het naastgelegen fietspad; de vrachtauto raakte na de botsing een trottoirband, een lantaarnpaal en een boom en kwam hierna in een sloot/greppel terecht.

Beide bestuurders raakten in hun voertuig bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. De automobilist werd naar het ziekenhuis en overleed daar later. De vrachtwagenchauffeur ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. De bijrijdster van de automobilist, een 69-jarige vrouw uit Hees, bleef ongedeerd. De politie zoekt getuigen van het ongeval om de precieze oorzaak van het verkeersongeval te achterhalen. Zij die iets gezien hebben of gehoord, kunnen de politie bellen, telefoon: 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Uit de krant