Logo peelenmaasvenray.nl

Lezing over ijsvogels

IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 18 januari een lezing over de ijsvogel.

De lezing start om 19.30 uur in zaal De Kemphaan aan het Kennedyplein in Venray en wordt verzorgd door Jelle Harder. Qua kleur en verschijning doet de ijsvogel exotisch aan, maar hij komt ook in deze streek voor. Een blauwe flits en een hoge scherpe roep zijn vaak het enige dat men van hem te zien en te horen krijgt. Als je geluk hebt, zie je hem zitten op een tak vlak boven het water waar hij roerloos zit te turen naar bewegingen van mogelijke prooien onder de waterspiegel: visjes en waterinsecten.

IJsvogelkenner Jelle Harder, oprichter en coördinator van de ijsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek, vertelt onder begeleiding van foto's over ijsvogels en hun leefwijze. Harder doet al onderzoek naar de ijsvogel sinds de jaren negentig en kan veel vertellen over het leefgebied, het broeden en de broedzorg, de jachttechnieken van de ijsvogel. Tijdens de lezing maakt Harder ook duidelijk hoe de mens de ijsvogel kan helpen aan meer broedgelegenheid door het creëren van broedwanden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten