Afbeelding

APK-plak voor Hans Gilissen

Venray

DSCF9102De Ald Prinse Kompeneej van vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray heeft vrijdag de APK-plak uitgereikt aan Hans Gilissen, sinds 2010 burgemeester van Venray.

Hans Gilissen heeft niet alleen in Venray zijn sporen al ruimschoots verdiend, maar ook in Gennep een grote bijdrage geleverd aan het culturele, maatschappelijke en sociale leven. Als misdienaar, buutreedner, koorzanger, lid van de raad van elf van 't Bombakkes, lid van diverse joekskapellen en orkesten, vorst van 't Bombakkes, opperboer van de boerenbruiloft in Venray, medeauteur van het Genneps woordenboek, voorzitter van de harmonie in Gennep, erecommissaris van de harmonie in Beek en Donk, Opperpiëlhaas, beschermheer van het Venrays mannenkoor en buitengewoon acoliet toegevoegd aan deken Smeets.

'Hij is een verbinder en samenwerker. Een burgervader die er daadwerkelijk is voor zijn parochianen, maar ook nog oog heeft voor zoveel meer', aldus de APK. De plak werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Hazediner van de APK in het restaurant van Odeon aan de Hoenderstraat 10 in  Venray.

Foto's: Hoedemaekers Venray.

Uit de krant