Afbeelding

Getuigen bedreiging gezocht

Algemeen

Vrijdagavond is een man uit Horst aan de Maas aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een man uit dezelfde gemeente op de A73 met een vuurwapen te hebben bedreigd. De politie zoekt hiervan getuigen.

In Horst hadden beide heren ruzie gekregen over een voorrangskwestie. Als de 30-jarige aangever even later, rond 17.00 uur, de A73 richting Venlo oprijdt, ziet hij dat hij wordt gevolgd door de verdachte. De aangever ziet dat de verdachte tegen zijn auto wil rijden en remt stevig af. Even later ziet hij dat de verdachte hem bedreigt met iets dat erg op een vuurwapen lijkt. Hij geeft flink gas om ervandoor te gaan, maar ziet dat de verdachte de afslag Grubbenvorst neemt. Met behulp van de informatie van de aangever kan vrijdagavond de verdachte in zijn woning worden aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging, die plaatsvond ter hoogte van Horst op de A73 richting Venlo. De aangever reed in een groene Mercedes E320-station, de verdachte reed in een autoambulance. De cabine was grijs van kleur en op de ambulance stond een zwarte auto. Het rijgedrag van beide bestuurders kan ook zijn opgevallen. act komen. Informatie kan worden doorgeven via het landelijk telefoonnummer politie 0900 - 8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 - 7000 (gratis).

Uit de krant