De Peelkorf wint inhaalduel

Ysselsteyn

De Peelkorf won zondag in de korfbal hoofdklasse A het inhaalduel tegen DSV: 7-14. In Diessen hadden de gasten het een helft moeilijk tegen de thuisploeg. De Ysselsteynse korfbalsters creëerden voldoende kansen, maar waren niet doeltreffend genoeg in de afronding. Bij rust leidde De Peelkorf met slechts een doelpuntje verschil: 4-5. In de tweede helft speelden de gasten een perfecte pot korfbal. Met fraaie aanvallen werd de thuisploeg finaal weggespeeld. Met nog eens negen treffers werd het klassenverschil op het veld ook uitgedrukt in cijfers. Voor De Peelkorf scoorden Marly van Asten (foto, 4x), Pia Bartraij (3x), Paula van Vegchel en Sharon Wismans (beiden 2x), Linda Verlijsdonk, Rian Litjens en Lisa Verlijsdonk. Met nog twee duels op het programma staat De Peelkorf nu twee punten voor op de concurrenten Corridor en Avanti en heeft daarmee de titel voor het grijpen. "Het zijn nu nog twee finales", aldus aanvoerster Linda Verlijsdonk zondag na afloop van het inhaalduel tegen DSV. Op zondag 11 mei speelt De Peelkorf uit tegen Olympia, terwijl op de slotdag van de competitie, zondag 18 mei, op eigen terrein nogmaals DSV de tegenstander is. Archieffoto Peel en Maas: Henk Lammen