Oranje Wit wint korfbaltopper

Algemeen

Oranje Wit won zondag de korfbaltopper in de overgangsklasse A tegen SVOC'01: 6-5. In de korfbalderby opende Dionne Drabbels binnen een minuut de score voor de thuisploeg. SVOC'01 had via een treffer van Rian Willems meteen een antwoord klaar: 1-1. Via doelpunten van Rian Derikx, Yvonne Vervoort, Kim Hendrix en Yvonne Theunis liep Oranje Wit uit naar een 5-1 voorsprong. Vlak voor de pauze bepaalde Elien Nabben de ruststand op 5-2.Na de pauze kwamen de gasten uitstekend terug via treffers van Kelly Wismans en Debbie Wismans: 5-4. Dionne Drabbels bracht met haar tweede treffer de marge weer op twee: 6-4. Kim Dircks schoot tien minuten voor het einde van afstand fraai raak (6-5), maar verder kwam SVOC'01 niet. Enige smet op de sportieve wedstrijd was het uitvallen van Aniek Drabbels met een enkelblessure. Door deze zege blijft Oranje Wit ongeslagen koploper met de maximale score (10 punten uit 5 duels). Foto: Yvon van Horck.