Logo peelenmaasvenray.nl
Het bijzondere houten horloge van Timber Watches.
Het bijzondere houten horloge van Timber Watches. (Eigen foto)

Uniek houten horloge

  Advertorial

Toen Venraynaar Tim van den Bekerom in 2017 geen juist model horloge kon vinden en steeds meer getriggerd werd door het verwerken van houten accessoires in producten, trok hij de stoute schoenen aan en startte zelf met het ontwerpen van een nieuw model horloge met houten tinten. Al snel groeide het idee uit tot wat het nu is: zijn eigen bedrijf Timber Watches.

"Ik startte met het contacten van diverse leveranciers", blikt de oprichter terug op de start van het bedrijf. "We kwamen samen tot een design waar ik helemaal achterstond: stijlvol, tijdloos en niet te veel poespas. Al snel bestelde ik de eerste bulkorder." Het project groeide alsmaar en Van den Bekerom verzamelde steeds meer professionals om zich heen. "Zij doen het bedrijf verder groeien. Zo wordt er nu gewerkt aan een nieuwe website, die binnenkort online komt, is de boekhouding uitbesteed en worden de volgende stappen gezet op het gebied van marketing en communicatie."

In de afgelopen maanden had Van den Bekerom zodoende zijn handen vrij om nieuwe producten toe te voegen aan de webwinkel. Timber Watches brengt immers méér op de markt dan louter horloges. "Denk aan hoesjes voor de iPhone en ook houten zonnebrillen. Dit geeft de webshop meer body en we kunnen binnen onze missie deze nieuwe producten aanbieden."

De missie van het bedrijf vertaalt zich in de slogan: Designed by nature to explore. De drie ingrediënten uit die slogan komen terug in de producten en de zaken eromheen. "Onze producten zijn duurzaam en natuurlijk, maar ademen design. Timber Watches brengt de natuur letterlijk dichter bij de mens."

Met zijn bedrijf draagt Van den Bekerom ook direct bij aan de natuur. "Dat zie ik als een plicht van ons. Per verkocht horloge planten wij in samenwerking met WeForest in Zambia twee bomen in de natuur. We helpen daarbij niet alleen de natuur, maar ook de bevolking in gebieden waar dat hard nodig is." Uitdagingen zijn er desondanks nog genoeg voor het bedrijf. "De grootste uitdaging die er nu gaat komen, is het zoeken van partnerships met winkels en bedrijven", aldus de Venraynaar. "Bij Complot Concept Store in Venray is momenteel al een voorraad horloges aanwezig, maar we willen hierin uitbreiden." Het horloge, door het hout uniek van kleur en zeer licht van stuk, kan door de graveringsmogelijkheden op de achterkant ook worden voorzien van een persoonlijke touch. Topsportive in Venray verzorgt de gravering. Zie ook www.timberwatches.nl 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten