Logo peelenmaasvenray.nl

Fietsen in Noord-Limburg: denk hieraan voor je de fiets op stapt

  Advertorial

Noord-Limburg is de perfecte fietsregio, het gebied is vlak en heeft veelzijdige natuurgebieden. Van groene bossen tot paarse heidevelden en natuurlijk de prachtige Maas en de Peel. Daarnaast zijn er een aantal leuke historische stadjes en gezellige dorpjes om te bezoeken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ga deze tips af voordat je op de fiets stapt.

Of je nou een dagje of een heel weekend gaat fietsen, een leuke fietsroute brengt je langs de leukste plekjes. Ga dus niet zomaar zelf een rondje fietsen, maar zoek van tevoren een route uit. Online vind je allerlei routes, hierbij kun je ook meteen zien hoeveel kilometer je gaat fietsen. Limburg is een echt fietsprovincie!

Huur een fiets

Als je van ver komt met de auto en geen goed fietsvervoer hebt, is het net zo makkelijk om een fiets te huren. En dat kan gelukkig op veel plekken in Noord-Limburg. Je kunt bijvoorbeeld bij particulieren een fiets huren, of op veel stations een OV-fiets. Let er wel op dat dit alleen handig is als je een dagje gaat fietsen, op een nieuwe fiets kun je namelijk al snel zadelpijn krijgen en dan fietst je eigen fiets toch het allerlekkerst.

Wil je een nieuwe fiets kopen? Kijk voor een nieuwe kinderfiets of een dames- of herenfiets op Fietsenopfietsen.nl.

Bezoek de nationale parken

Noord-Limburg heeft twee nationale parken: De Maasduinen en De Groote Peel. De Groote Peel is een klein park, maar ideaal om een leuke wandeling door te maken. Dit wordt ook wel gezien als het meteen vogelrijke gebied van West-Europa, dus extra leuk voor de vogelspotters om hierheen te gaan. Vergeet je verrekijker niet! De Maasduinen is wat groter en is ook onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk. Zo fiets je dus dwars door de prachtige natuur. In dit gebied vind je de gladde slang, de zandhagedis en een groot aantal bijzondere vlindersoorten.

Andere bijzondere bezienswaardigheden

Er zijn natuurlijk nog meer leuke dingen te doen. Zo kun je naar Aardbeienland in Horst gaan, een themapark dat volledig gericht is op aardbeien. De prachtige kasteeltuinen in Arcen zijn ook zeker een bezoekje waard. Hier zijn 15 bijzondere tuinen rond een 17de-eeuws kasteel geplaatst. Voor een fietstocht met kinderen is Toverland een leuke stop, dit deels overdekte attractiepark is vrij nieuw maar staat boordevol spannende en leuke attracties. Om even energie kwijt te kunnen ga je naar Klimpark Fun Forest. Jong en oud klimt hier in bomen en er zijn allerlei gave routes die je kunt afleggen.

Limburg staat bekend om de heerlijke asperges, maar wist je ook dat de meeste champignons en blauwe bessen hier vandaan komen? Je kunt zelfs speciale routes fietsen die je langs allerlei kwekerijen brengt. Dit is natuurlijk vooral slim om te doen in het juiste seizoen.

(Advertorial)

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten