’t Raokeliezer presenteert een boek over de historie van het onderwijs in het dorp.
’t Raokeliezer presenteert een boek over de historie van het onderwijs in het dorp. Foto: eigen foto

Presentatie boek en tentoonstelling historie onderwijs Merselo

Merselo Cultuur en Uitgaan Geschiedenis Merselo Onderwijs Wonen en Leven

De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Merselo wordt zaterdag 30 september om 15.30 uur officieel geopend. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis presenteert heemkundestichting ’t Raokeliezer Mèrsele een boek over de historie van het onderwijs in het dorp. ’t Raokeliezer heeft tevens een tentoonstelling ingericht over dit onderwerp. 

Nadat in 2014 in Merselo het plan ontstond om het verenigingsgebouw en de basisschool samen in één toekomstbestendig gebouw onder te brengen, was dit voor ‘t Raokeliezer aanleiding om eens in de geschiedenis van de Merselose school te duiken. Er werd een werkgroep in het leven geroepen, die zelf materiaal bij elkaar zocht en (oud-)Merselonaren en -onderwijzers vroeg om hun herinneringen aan de Merselose school en het onderwijs met hen te delen.

Dit leverde vele brieven, mails, verhalen en foto’s op. Het resultaat is een boek met interessante weetjes uit het verleden, mooie foto’s en dierbare herinneringen. In het boek is ook rekening gehouden met de jonge lezers. Met het schoollogo ‘Liertje’ wordt een wandeling gemaakt door het boek op een manier die jeugd zal aanspreken.

Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar aangeboden aan Theo Hellegers, die 46 jaar was verbonden aan basisschool De Lier en recent afscheid nam.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken tijdens het openingsweekend, op 30 september van 17.00-20.00 uur en 1 oktober van 13.00-17.00 uur, op het adres Grootdorp 99 in Merselo. De toegang is gratis.

Het boek kost 15 euro en is tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar. Daarna is het boek te koop bij de bestuursleden van ’t Raokeliezer en in Boek- en kantoorvakhandel Roojboek in Venray.

Het boek is mede mogelijk gemaakt door BCP Bouw, Dorpsraad Merselo, HPV Venray, Rabo Club Support en SPOV Venray.

Uit de krant