Afbeelding
Foto: persfoto

Nieuwe documentaire Marijn Poels

Kunst en Cultuur

Documentairemaker Marijn Poels uit Meerlo werkte het afgelopen jaar aan zijn nieuwste documentaire, The Primordial Code, die op vrijdag 29 september online wordt uitgebracht via Rumble.

Poels reisde door heel Europa waar hij een zoektocht begon naar onze oorsprong, de verloren energieën van vorige beschavingen en waarom we die zijn kwijtgeraakt. Wat als je een plek bezoekt waar je geconfronteerd wordt met onze geschiedenis die veel anders blijkt te zijn dan je altijd werd voorgehouden? Hoe een gebrekkig verhaal de hele basis van ons bestaan in zijn greep heeft weten te houden door de werkelijkheid te veranderen in mythen? Een bezoek aan een Europees eiland leidt de filmmaker naar een spannende zoektocht die de kijker steeds dieper meeneemt in een diepgaande reis! Waar diende Pyramides vroeger voor? Waren het werkelijk tombes van Pharao’s of diende ze een heel ander doel dat weinig te maken had met het Egyptische dynastie? Waren er hoog intelligente beschavingen voor ons die wellicht met vrije energie werkte? Een verbijsterend verhaal over hoe heersende elites duizenden jaren geleden ons DNA hebben gevormd en hoe ze dat nu nog steeds doen. Waarom onderdrukking en angst ons duizenden jaren lang heeft weerhouden in het ontwikkelen van onze oerkrachten en energieën, die nu wereldwijd worden teruggewonnen.

Poels’ beweegredenen om deze film te maken waren voor hem duidelijk; “We maken spiritualiteit en kosmische energieën te gemakkelijk belachelijk en komen vaak niet verder dan het aardse denken. In feite leven we in een tijd waarin een wereldwijd bewustwordingsproces plaatsvindt dat juist deze energieën aantrekt. De reden dat mensen vaak op zoek gaan naar hun ware kracht en onafhankelijkheid. En dit is voor mij interessant en vraagt om een film”, aldus Poels. Documentairemaker Marijn Poels presenteert met dit verhaal uitdagende puzzelstukken waarin uiteenlopende verhaallijnen hem uiteindelijk naar zijn gemeenschappelijke oercode brengen. Hij werkt volledig onafhankelijk met donaties en giften van fans en volgers en weigert overheidssubsidies. “De reden is eenvoudig”, zegt Poels. “Subsidies worden vaak uitgereikt aan heilige huisjes die uit overheidsredenen moeten blijven bestaan waardoor niemand ze om durft te trappen. Ik dus wel.”

Uit de krant