Goedzat (Coen Classens en David Janssen) is dit jaar weer van de partij op het liedjesfestival van de Piëlhaas.
Goedzat (Coen Classens en David Janssen) is dit jaar weer van de partij op het liedjesfestival van de Piëlhaas.

Inzendingen liedjesfestival bekend

Carnaval/Vastelaovend

Vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft de inschrijvingen voor het liedjesfestival van 2018 bekendgemaakt. In totaal zijn er dertien nummers ingeschreven. De inschrijving is inmiddels gesloten en op zaterdag 16 juni wordt er een voorselectie gehouden bij Anno'54. Uiteindelijk gaan er elf liedjes door naar de finale op 22 september.

Opvallendste afwezige is dit jaar Pruuf már (Stef en Tamara Koonings). De winnaars van de laatste twee edities hebben zich bewust niet ingeschreven voor het liedjesfestival. "Het is tijd om voor onszelf door te gaan. We hebben veel aanvragen binnen voor optredens. Stel dat we weer op de cd zouden komen, dan komen daar nog meer optredens bij. Dat is op dit moment teveel voor ons", legt Tamara Koonings de keuze uit. "We willen ook heel graag een hele set zingen tijdens een optreden. Dan kunnen we onszelf écht laten zien. Als cd-artiest zing je vaak een nummer."

De volgende nummers maken kans op een finaleplek: Femilie Janse ('t Joekskoor), De Vastelaovesraegenboeëg (Rute 3), Hutjemutje (Goedzat), De klok tikt vastelaovend (Toezjoër), Laevesecht (Gén Vier), Geej en ik (Wieneke), Vriendschap (Now Weej), Iedereën geliek (Toe már), Veranderd (Dennis en Margret), 't je van het (Hej en Zej), Pruuf, lach,geniet (Loss!), 'Gröts (Rob Arts) en Miene sjaal (Kieës mit Kruut).

Uit de krant